Beweeghal Vasalis geopend!

Gepubliceerd door opvangroden op

Vrijdag 4 december jl. heeft Fysiotherapie BeweegPost samen met Dagbesteding

 ’t Roderhart een beweeghal geopend in het Vasalis gebouw.

Mathijs Post de fysiotherapeut van BeweegPost en Marije Huysman en Jolanda Hummel beide van de dagbesteding willen juist in deze koude corona maanden zowel de bewoners van Vasalis als de bezoekers van de dagbesteding stimuleren om meer máár ook veilig in beweging te komen.

Nieuwe onderzoeken laten zien dat ouderen niet intensiever, maar vooral méér moeten bewegen om gezond te blijven. Intensief bewegen levert gezondheidswinst op, maar voor het tegengaan van immobiliteit is het vooral belangrijk om meer tijd bewegend door te brengen.

Al het wetenschappelijk onderzoek wijst in dezelfde richting: bewegen is gezond. Voor ouderen geldt niet alleen dat de kans op chronische ziekten, zoals diabetes en hart- en vaatziekten, en depressieve klachten afneemt als ze meer bewegen. Het voorkomt ook de kans op botbreuken en verlaagt het risico op lichamelijke beperkingen en cognitieve achteruitgang. Nieuw onderzoek laat zien dat ouderen die veel bewegen en weinig stilzitten langer mobiel blijven.

BeweegPost en ’t Roderhart ondersteunen deze uitkomsten en hebben daarom

verspreid in de hal rondom de dagbesteding 15 oefeningen gehangen met daarbij een duidelijke uitleg. Mensen kunnen oefeningen aanpassen aan hun eigen mogelijkheden en kunnen de oefeningen uitvoeren op een voor hun geschikt moment. 

Biede partijen zijn bij vragen en/of hulp van maandag tot vrijdag bereikbaar, Mathijs via info@beweegpost.nl of 06-341 47 056 en Marije en Jolanda via info@ouderenopvang-roden.nl of 050-208 68 88Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *