Introductie Ouderenopvang Roden

Ouderenopvang Roden is een kleinschalige organisatie voor ouderen die om uiteenlopende zorgvragen dagopvang nodig zijn. Alle ouderen uit de gemeente Noordenveld en Tynaarlo zijn van harte welkom. 

Ouderenopvang Roden biedt een gestructureerde en zinvolle dagopvang en probeert daarmee de zelfredzaamheid in stand te houden of daar waar mogelijk te vergroten.

Ouderenopvang Roden biedt op twee locaties dagopvang aan, genaamd: 
’t Roderhart en de Roderzon. Beiden locaties zijn naast elkaar gevestigd in hetzelfde appartementencomplex. 
’t Roderhart is vijf dagen in de week geopend van 10.30 tot 17.30 uur en biedt ruimte voor groepen van maximaal 12 bezoekers. De Roderzon is een kleinere locatie waarbij extra aandacht voorop staat. De Roderzon sluit hierbij aan op het bezoekersaantal. 

In de dagopvang is elke dag een professional aanwezig, die wordt ondersteund door vrijwilligers en stagiaires. Alle begeleiders werken op vaste dagen om zo rust en structuur te bieden.

Het doel van Ouderenopvang Roden is om op professionele wijze, wanneer mogelijk met de mantelzorger van de bezoeker vereenzaming te voorkomen door middel van interactieve communicatiemiddelen en een gestructureerde daginvulling. Gezelligheid, gezondheid, structuur en veiligheid staan hierbij centraal. 

Ouderenopvang Roden levert vanaf het begin van deelname maatwerk, door te starten met een huisbezoek en te inventariseren waar de hulpvraag ligt door een begeleidingsplan en risico-inventarisatie op te stellen. Zo wordt er snel rekening gehouden met de mogelijkheden, interesses, hobby’s en wensen van de nieuwe bezoeker. Met regelmaat volgt er een evaluatiegesprek met de bezoeker en eventueel mantelzorger om de begeleiding te optimaliseren.